lauantai 12. tammikuuta 2013

Vaikka bloginpitäjä lepää, lapset kasvaa...

Uusi vuosi vanhat kujeet! Yleisön pyynnöstä kokoan jälleen itseni ja ryhdyn välittämään tunnelmia ja kuulumisia lastenkodista. Edellisestä postituksesta on kulunut 20 kuukautta - no eihän se mikään elinikä ole!

Tänä aikana on suomalaisyhteisö kasvanut, ja kasvaneet ovat myös lapset lastenkodissa. Joka vuosi 2-3 lasta itsenäistyy ja aloittaa oman elämän. Kolmen viime vuoden aikana on autettu asunnon hankinnassa ja remontoinnissa seitsemää nuorta. Suurimmalla osalla heistä on asiat vallan mainiosti; he ovat töissä ja muutamat perustavat jo perhettä. Nuorten elämää seurataan, koska asunnot ovat Lootus Tulevikku -yhdistyksen nimissä. Jos asuntojen kuluja ei makseta säännöllisesti, se on hälytysmerkki.

Lastenkodin johtaja vaihtui syksyllä 2011. Tämä ei tuonut tullessaan suuria muutoksia. Joitakin hauskoja ideoita ryhdyttiin kyllä toteuttamaan: kellariin rakennettiin kuntosali, muutama laite saatiin lahjoituksena. Kuntosali on nuorten, kasvavien miesten suosiossa. Laitteita ei ole paljon, ja lahjoituksia sinne toivotaan.

Koska osa kasvattajista lähti vanhan johtajan mukana uuteen lastenkotiin, jäi myöskin käsityöpiirin työ alkutekijöihinsä. Syksyllä 2011 käynnistettiin askartelutoiminta, jonka tuloksia käytiin myymässä lastenkotien joulumyyjäisissä Tallinnassa. Kaikki lapset, jotka osallistuivat käsitöiden valmistukseen (kortit, koristellut pullot ja lautaset, seinäkellot, joulukoristeet), saivat ylimääräistä taskurahaa myyjäisten tuotosta. Lopulla rahalla vuokrattiin suuri bussi, ja käytiin joukolla Tallinnassa elokuvissa, ja elokuvan jälkeen kävelemässä Toompealla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti